بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» انتشار مجدد «کتاب امروز»پس از ۵۰ سال توقف

انتشار مجدد «کتاب امروز»پس از ۵۰ سال توقف

انتشار مجدد «کتاب امروز»پس از ۵۰ سال توقف

«کتاب امروز» پس از ۵۰ سال توقف، به‌تازگی توسط مؤسسه انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد. بخش ویژه این مجله به استاد فتح‌الله مجتبایی اختصاص دارد.

«کتاب امروز» مجلهٔ مرور کتاب ایران است و در صفحات خود به مرور، بررسی و نقد کتاب‌های تازه‌انتشار‌یافته می‌پردازد. این مجله در دهه 50 در دو دوره و هشت دفتر به‌همت شخصیت‌هایی شناخته‌شده چون کریم امامی، نجف دریابندری و ابوالحسن نجفی و با حمایت شرکت سهامی کتاب‌های جیبی منتشر می‌شد، پس از آن هشت دفتر ماندگارْ انتشار این مجله متوقف شد. : «کتاب امروز»، مجله‌ای کم‌برگ اما پُربار، که از اوایل دههٔ 1350 شمسی به‌صورت فصلنامه به‌سردبیری استاد کریم امامی منتشر شده است. این اثر یکی از کتاب‌پژوه‌ترین مجلاتی است که در ایران انتشار یافته است.

حال در آستانهٔ بهار 1400، دورهٔ جدیدی از این مجله منتشر شده است. دورهٔ جدید به‌صاحب‌امتیازی مؤسسه انتشارات علمی و فرهنگی است. مدیرمسئول مجله نادره رضایی است و متین غفاریان دبیری شورای نویسندگان آن را به‌عهده دارد.


مخاطبان و علاقه‌مندان می‌توانند شمارهٔ جدید مجلهٔ کتاب امروز را از کتاب‌فروشی‌های معتبر سراسر کشور و نیز اپلیکیشین‌های طاقچه، فیدیبو و وب‌سایت جار تهیه کنند.

«کتاب امروز» در دورهٔ جدید خود دارای چند بخش است؛ بخش مرور تازه‌ها که در آن تازه‌ترین و مهم‌ترین کتاب‌های تازه‌انتشار‌یافته معرفی و بررسی شده‌اند؛ کتاب‌هایی همچون «اشغال» نوشته صادق زیباکلام، «هم‌شرقی، هم غربی» نوشتهٔ افشین متین، «کارنامهٔ دولت جنگ» نوشته علیرضا بهشتی و عباس ملکی، «نامه‌‌های سیاسی دهخدا»، «سینما جهنم» و «تبار خیزش» و همچنین رمان‌ها و نمایشنامه‌هایی همچون «ما» نوشته یوگنی ایوانوویچ زامیاتین، «ایالات نیست‌درجهان» نوشته جواد مجابی و... .

در بخش ویژهٔ این مجله پرونده‌ای برای استاد فتح‌الله مجتبایی تدارک دیده شده است که همراه با گفت‌وگویی دربارهٔ زندگی‌نامه‌ٔ اوست، نیز کتاب‌های دکتر مجتبایی هم مرور و بررسی شده‌اند.

در بخش نقد و بررسی کتاب، یوسف اباذری در مقاله‌ای مفصل کتاب «فرمان و دیوان» نوشتهٔ پری اندرسون را بررسی کرده است، همچنین مقاله‌ای از فخرالدین عظیمی دربارهٔ کتاب تازه‌انتشاریافتهٔ علی رهنما با عنوان «پشت‌پرده کودتا» در این شماره منتشر شده است. مقالهٔ مربوط به جلد هم به نقد و بررسی کتاب «میعاد در دوزخ» حمید شوکت اختصاص دارد که زندگی‌نامهٔ سیاسی خلیل ملکی است.

در بخش درگذشتگان نیز، کارنامهٔ داوود فیرحی، استاد تازه‌درگذشته دانشکده حقوق و علوم سیاسی و همچین اولین مجموعهٔ داستان اصغر عبداللهی، فیلم‌نامه‌نویسی که به‌تازگی درگذشته است، بررسی شده است.

در بخش گزارش، هفت کتاب تازه که در سال 2020 دربارهٔ ایران در جهان و به‌زبان انگلیسی منتشر گشته، معرفی شده‌اند، از میان این کتاب‌ها می‌توان به کتاب تازه‌انتشاریافته علی رهنما درباره سازمان چریک‌های فدایی خلق اشاره کرد که اولین کتاب مفصل دربارهٔ این موضوع به‌زبان انگلیسی است.

در بخش کتاب‌های خارجی کتاب «گامبی وزیر» و نویسندهٔ آن، والتر تویس معرفی شده‌اند. در بخش تاریخ این مجله، مقاله‌ای از افشین مرعشی، دانش‌آموختهٔ تاریخ دانشگاه یو.سی‌.ال.ای. و از امیدهای آینده تاریخ‌نگاری ایران دربارهٔ اولین کتاب‌فروشی‌های تهران منتشر شده است.

در بخش نهایی مجله، روندهای اجتماعی کتاب بررسی شده‌اند. این بخش روندهای اقبال اجتماعی مخاطبان به کتاب‌های خاص را بررسی می‌کند. در این شماره روند چاپ و انتشار کتاب‌های موفقیت براساس داده‌های «خانه کتاب و ادبیات ایران» در چهار دههٔ گذشته بررسی شده‌اند.


منبع: تسنیم


بازدید سایت خود را میلیونی کنید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  مشاور ایرانی در لندن   |   تهران وکیل   |   گردشگری ارم بلاگ   |   فروش تجهیزات ویپ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


راجع به اعداد رند اشتباه نکن! ✓ورود به کانال یوتیوب راجع به اعداد رند اشتباه نکن! ✓ورود به کانال یوتیوب مشاهده